Met onze educatieve theatervoorstelling kijken we met een maatschappijkritische blik naar de belevingswereld van de leerlingen. Het uitgangspunt is hen nieuwe inzichten te bieden voor het verbeteren van hun zelfontwikkeling, de sociale en emotionele houding naar hun interne wereld én om hen heen. Ons doel is hen te inspireren om maatschappelijke onderwerpen aan te gaan, ondanks de soms moeilijke wegen die zij wellicht moeten bewandelen.
De educatieve voorstelling komt tot stand doordat wij samenwerken met diverse schrijvers en acteurs, die wonen in Cabo Verde. Zij weten als geen ander welke maatschappelijke onderwerpen er spelen in het land en kunnen dus uit eigen ervaringen putten. Kortom, ze houden het eerlijk, maar bieden wel een positief perspectief door bepaalde thematieken aan te stippen zoals het najagen van toekomstdromen, hoop en vertrouwen in jezelf hebben. Deze vormen de leidraad van de voorstelling, waardoor het dicht bij de leerlingen blijft.
Naast de voorstelling zelf is er ook een voortraject. De leerlingen krijgen voorafgaand aan de voorstelling een workshop van één van onze vrijwilligers. Deze geldt als introductie op het thema van de voorstelling en hoe zichzelf te verhouden tot het kijken naar een theatervoorstelling.
Tevens is er ook een nazorg om te reflecteren op de thematieken van de voorstelling in de klas. Met behulp van een schoolopdracht, gekoppeld aan het ‘'Kria Má Mim'’-project, krijgen leerlingen de creatieve tools om hiermee aan de slag te gaan.