'Ons doel is het verbeteren van de sociale en emotionele vaardigheden, de talenten en de zelfontwikkeling'

De schoolopdrachten.

Zoals eerder vermeld variëren de schoolopdrachten; van creatieve opdrachten tot aan verdiepingsopdrachten. Deze opdrachten worden van tevoren bedacht en uitgewerkt door de (cultuur)professionals. Zij bepalen het leerdoel voor de leerlingen en waar ze met hen in 5 video’s, van ieder 10 à 15 minuten, naartoe werken. Vervolgens neemt de professional dit op. Elke video heeft een nieuwe opdracht of gaat dieper in op een voorgaande opdracht. Het leerdoel is in iedere video de rode draad.

Geschikt voor alle leerjaren
Sommige opdrachten hebben meer uitleg nodig of zijn niet altijd even geschikt per leerjaar. In dat geval krijgen docenten een aparte video van de professionals met tips voor het uitwerken en eigen maken van de opdracht. Belangrijk is dat iedere opdracht helder is voor de docent die fysiek voor de klas staat, zodat hij of zij het zich eigen kan maken en kan vertalen naar het niveau van de betreffende leerlingen. Op deze manier kan ieder leerjaar er op het eigen niveau mee aan de slag.


De coördinator
Per regio is er een coördinator aanwezig. Deze is aanspreekpunt van dit project op het eiland. Gedurende de week staan de coördinatoren klaar voor eventuele vragen of extra begeleiding bij de opdracht.
Zij houden ook nauw contact met de scholen en zorgen er niet alleen voor dat de opdrachten worden gedaan, maar ook dat er gereflecteerd wordt met en door de scholen. 

Voor de transparantie vinden wij het belangrijk dat scholen zich gezien en gehoord voelen. Wij willen in gesprek blijven met de coördinatoren waarin zij de ruimte ervaren om eerlijk te zijn over hoe ze het project ervaren en wat er eventueel anders kan. Zo kan het project zich blijven ontwikkelen en staan we allemaal met dezelfde drive in dit traject.